2. maj 2021
Lasse Helner
2. maj 2021
Lasse Helner
Teatersalen
søndag
den 2. maj 2021
Dør kl. 14.30
Showstart kl. 15.00

Entré ekskl. gebyr

170 kr

Info

Nummererede siddepladser

Aflyst
Om Lasse Helner
Lasse Helner er færdig med sit nye album, der er mere levende end nogensinde. I elleve nye sange dyrker Lasse sine musikalske inspirationskilder og udforsker de mange muligheder, som 6 årtier på den danske musikscene har givet ham. Den første single ”Check it out” er blot begyndelsen på de nye numres kombination af erfaring, samarbejde og spillelyst (den nye single er vedlagt denne mail – ”Check it out”).

Ny single – og nyt album til februar. Albummet “Over the hill – Still got the thrill”, der udkommer i februar, er et alsidigt album med nogle af Lasses bedste sange nogensinde. Det trækker usynlige begejstringstråde til hele Lasse’s karriere. Originalt bidende som hans første soloalbum ”Du Sku’ Ta’ Mig Mens Jeg Er Ung” fra 1974, der indeholdt kæmpehittet ”Mine Venner”. Rødderne er stadig solidt plantet i kultbandet The Baronets, der var med til at opfinde den danske lyd. Men nu er sangene på engelsk med et fedt, nyt orkester og legesygt eksperimenterende. Og der er nok inspiration at tage af. Lasse stod første gang på scenen i 1959.

”Det hele bliver moderne igen, når bare man venter længe nok,” som Lasse ville sige. At alder kun er noget for en ost, bevises her med al tydelighed 61 år efter hans første optræden. ”Over the Hill – Still got the Thrill” er et slags musikalsk testamente, som i en tid, der er besat af ungdom, skal vise fordelene ved at blive gammel. Lasse har på egen krop og karriere erfaret, at det rummer nogle fantastiske muligheder for at fortælle historier og betragtninger, som man gerne ville have haft, da man var ung. Albummet er en hyldest til livet fra én, der selv stod forrest i kampen mod forældretyranniet. Som Lasse synger:

Time is not your enemy, time is your friend.
Time is just an illusion right till the end.
So they say.
You can believe in that or you can pretend
Time is not your enemy, time is your friend.

Der er nok at skrive om
At Lasse i moden alder er sprængfyldt med inspiration er naturligt. The Baronets blev starten på en livsbane, hvor musikken blev en livsstil og en levevej med pladeindspilninger, TV og Radio, engagementer i udlandet og turnéer rundt i Danmark. Han har spillet opvarmningskoncerter for store udenlandske grupper somThe Who, Kinks, Pretty Things, Procul Harum, Bee Gees, Jethro Tull, New Yardbirds (Led Zeppelin) med flere.

70’erne bragte Moondust med Jørn Mader, det første soloalbum og musik til Tove Ditlevsens ”Pigesind” sunget af Mathilde. Derefter (nu) 45 år som Lasse & Mathilde med et hav af udgivelser og koncerter i ind- og udland. Programmet i Parken i København 1984 bød samme dag på Lasse & Mathilde, Joan Baez, Bob Dylan og Santana. Lasse & Mathilde var med-initiativtagere til Midtfyns Festival i 1976.

Lasse Helner modtog en DMA for bedste Countryalbum i 2006 og igen i 2007 for Dreamtime og Hot nights in Memphis.

Support: NASH!
Ny country trio Det er den moderne amerikanske countrymusik og navne som The Dixie Chicks – nu The Chicks – Little Big Town og Alison Krauss, der for alvor har ramt sangerinderne Lise Haavik, Anja Følleslev og Camilla Albers lige i hjertekulen. Nu har de dannet countrytrioen NASH, med egne numre i kataloget. 

Sammen barsler de tre med en ep, der bliver til i samarbejde med superguitaristen og producer Søren Jacobsen. Første single fra Epen forventes at udkomme i foråret.