20. oktober 2021
Lods Hans
20. oktober 2021
Lods Hans
Teatersalen
onsdag
den 20. oktober 2021
Dør kl. 13.30
Showstart kl. 15.00

Entré ekskl. gebyr

Normal pris 100 kr
Ledsager til handicappet

Info

En levende musikforestilling, der gør affaldssortering til et eventyr for børn

Arrangør
Borgerforeningen Svb. Teater
Om Lods Hans
EN LEVENDE MUSIKFORESTILLING, DER GØR AFFALDSSORTERING TIL ET EVENTYR FOR BØRN
Kongeriget med det fine slot er ved at drukne i skrald, og den skønne prinsesse har lovet at gifte sig med dén, der kan løse problemet.

Forestillingen ’Lods Hans’ er en fræk og moderne omskrivning af H.C. Andersens eventyr om Klods Hans. Temaet er stadig, hvordan det renhjertede og ægte i sidste ende altid sejrer over det tillærte og selvoptagede. Musikken møder her scene-kunsten på genbrugsstationen og skaber et kunstnerisk eksperiment, som viser publikum, hvordan og hvorfor man skal sortere sit skrald. Ved at gøre fortællingen til et ’renovationseventyr’, har HeartBeat Group tilføjet en ny dimension, som danner selve grundlaget for forestillingens budskab. Nemlig at med kreativitet bliver vores skrald en ressource, og at miljøbevidsthed ikke kun skal diskuteres – det skal leves!

AFFALDSSORTERING GØRES TIL EVENTYR FOR HELE FAMILIEN
Forestillingen er en fornyelse i en tid, hvor miljø og bæredygtighed er på alles læber. Med en legende tilgang, smittendehumor og publikums medvirken bliver forestillingens budskab nærværende, og klimaudfordringen formidles i børnehøjdetil glæde for alle generationer. I HeartBeat Groups ’renovationseventyr’ spiller de 4 medvirkende bl.a musik på skrald: fornår vi ser kreativt på affald, bliver det en ressource.

Handlingen er i sin grundform som i det originale Klods Hans eventyr, blot i en moderne og innovativ indpakning. I stedetfor en gedebuk ankommer vores helt i bedste skaterstil på løbehjul, og brødrenes fine heste er skiftet ud med smarte biler. Det moderne slot er desuden ved at drukne i skrald, og prinsessen har lovet at gifte sig med den, der kan finde en løsning på rigets affaldsproblem…

MERE END EN OPLEVELSE
Forestillingen er iscenesat, som 4 børn ville lege et eventyr; rollerne fordeles på scenen, nye ideer opstår undervejs, og skuespillerne træder ind og ud af rollerne. Denne udtryksform er bevidst valgt for, at børnene kan spejle sig og genkende deres egen måde at lege på. Ved at tage udgangspunkt i børnenes måde at interagere på, inviterer HeartBeat Group dem til selv at deltage aktivt i forestillingen. HeartBeat Group har netop udarbejdet denne forestilling med fokus på at inddrage børnene og gøre dem til en del af eventyret. Ved at spørge børnene til råds og få dem til at tage stilling undervejs, bliver de en del af historien og ved at spille, synge og danse sammen, bliver de en del af forestillingen.

Denne forestilling er skabt som et skridt på vejen mod en bæredygtig fremtid. Med udgangspunkt i FNs verdensmål 12: “Inden 2030 skal det sikres, at mennesker alle steder har den relevante information og viden om bæredygtig udvikling og livsstil i harmoni med naturen” er visionen for Lods Hans at vise Danmarks børn og deres forældre, hvordan og hvorfor man skal tænke genbrug og sortere sit skrald. HeartBeats Groups vision er at sende Lods Hans rundt i hele rigets 98 kommuner
med budskabet: ”Miljøbevidsthed skal ikke diskuteres – det skal leves

****** EN OPLEVELSE, DER ER EN LOSSEPLADS VÆRDIG