26. september 2024
Mads Toghøj Band
26. september 2024
Mads Toghøj Band
Få billetter
Black Box
torsdag
den 26. september 2024
Døre kl. 19.00
Showstart kl. 20.00

Entré ekskl. gebyr

Pris 200 kr

Info

Kørestolsplads kan købes hos 62 22 2321

Koncertmenu

Nyd en lækker middag i husets restaurant inden showstart

Arrangør

Borgerforeningen Svb. Teater
Om Mads Toghøj Band
Mads Toghøj er født og opvokset i Skagen og har spillet musik siden 1997 og bandet har eksisteret ligeså længe, med skiftende medlemmer. Det er foreløbigt blevet til 26 år på de danske landeveje. Mads har de sidste 10 år været bosat på Sydfyn. Han har udgivet fem albums. Nostalgi (1999), som var bandets første udgivelse, med blandede cover sange og enkelte at Mads’s egne sange. Derefter er der kommet fire soloalbums. Alley of Faith (2012), som blev indspillet i Nashville med blandt andet nogle af Elvis Presleys gamle garvede musikere og korsangere. Derefter kom de to danske albums Rødder (2017) og Kig op (2020) . 

I 2022 udgav Mads endnu et album på engelsk nemlig ”Speed it down”, hvor man blandt andet kunne finde to duetter med Tamra Rosanes og Julie Berthelsen. Mads´s Morfar var visesangeren Fisker Thomas, som storhittede med ”Fra Halifax til Spanien” i slutningen af 70`erne. I starten spillede bandet mest cover sange i  rock´n´roll, blues og countrystilen, men som årene er gået og Mads har fået skrevet flere sange og udgivet flere plader, er stilen blevet lidt mere vise, roots og country agtig, og for det meste kun egne sange, hvis stil er meget inspireret af et mix af de gode gamle old Scholl stil arter, som han har været dybt inspireret af siden han som 11 årig gik på opdagelse i sin fars vinyl samling, som mest var country og rockplader fra 50´erne, 60´erne og 70´erne og den skotsk, irske, amerikanske og ikke mindst nordiske vise og folkemusik tradition, som han har fået ind med modermælken i Skagen. 

Mads skriver mest om det nære og det dybe og sangene er tit meget personlige, men alle kan referere til dem! Der er sange til fordybelse og eftertanke og så er der selvfølgelig også bare nogle hvor der er fest! Mads en rigtig storyteller og songwriter og skriver sange både på engelsk og på dansk. Selv om Mads´s musik ikke kan betegnes som dansktop musik, er det alligevel lykkedes ham at få en del hits på dansktoppen, med de to danske albums. Blandt andet sangene: Lysets land, slip hestene løs og Lilla Lupin. 
Mads har et yderst kompetent ”Hold i ryggen” Her er en mindre præsentation af bandet!

Jakob Riis Har trofast spillet bas i bandet de sidste 11 år. Jakob er en rigtig dygtig musiker og spiller i rigtig mange forskellige sammenhænge, blandt andet bandet L Wood Joy. Udover at spille en utrolig stabil og lækker bas er Jakob også arrangør og komponist. 

Søren Hansen er det nyeste medlem af bandet og har spillet med i et par år nu. Selv om han kun er 29 år, spiller han som om han ikke har lavet andet de sidste 40 år. Søren er en utrolig dygtig trommeslager, hvis spil netop passer helt fantastisk ind i Mads´s musik univers. Søren har inden han kom med i bandet, allerede spillet en del i udlandet, blandt andet Schweiz, Frankrig, Tyskland og Skotland. 

Søren Bøje er også en af de nye medlemmer af bandet og har været en del af holdet bag Mads, de sidste tre – fire år. Søren spiller Både el og akustik guitar. Han er en utrolig dygtig guitarist og har spillet med gud og hver mand. Han har tidligere været fast mand i bandet bag blandt andet Michael Falck, Rock Nalle og Peter Belli, Tamra Rosanes og nu også Mads Toghøj

Rasmus Grønborg er en meget alsidig og dygtig pianist og spiller orgel, klaver og harmonika i bandet og har været med de sidste 5 år. Rasmus har også travlt som organist og spiller blandt andet også i blues bandet ”Mojo Hands” Når Rasmus ikke er ude og spille, fungerer han i det daglige som organist i en af kirkerne i Svendborg.

De fem herrer klæder hinanden utroligt godt. De er ligesom en enhed når de indtager scenen. Repertoiret består hovedsageligt af sangene fra Mads Toghøj`s fire soloalbums med egne sange.  De har alle en stor forkærlighed for rock, blues, folk og country musik, særligt fra 50´erne, 60`erne og 70`erne og mon ikke de også finder en sang eller to fra den skuffe i løbet af koncerten!

Overnatning

Overnat i hjertet af Svendborg efter showet

Søg