30. november 2024
Nøddeknækkeren
30. november 2024
Nøddeknækkeren
Teatersalen
lørdag
den 30. november 2024
Døre kl. 18.30
Showstart kl. 19.30

Entré ekskl. gebyr

Pris 450 kr
Pris 430 kr
Pris 410 kr

Info

Kørestol og ledsager plads kan købes hos BFST på 62 22 23 21
Teleslyngel i teatersalen

Koncertmenu

Nyd en lækker middag i husets restaurant inden showstart

Arrangør

Grand Kyiv Ballet
Om Nøddeknækkeren
En tidløs klassiker, der bringer julestemningen til live på scenen med en elegance og skønhed, spreder den ægte julestemning, mens handlingen svæver afsted for øjnene af alle os, der elsker jul og ballet.

De kommer fra det krigshærgede Ukraine med den anerkendte ballettrup fra Grand Kyiv Ballet og opfører Tjajkovskijs klassiker ”Nøddeknækkeren”, der har fortryllet publikum i generationer.

Det er julehygge af højeste karat til alle aldre, når lille Marie og hendes nøddeknækkerprins drager ud på en farefuld og forunderlig rejse, hvor alt kan ske. Det hele sker til tonerne af Tjajkovskijs musik, der med sine mange genkendelige, iørefaldende temaer, sin fantasifulde humor og sin overraskende og raffinerede idérigdom er blevet et af de mest elskede værker i musikhistorien.

Da George Balanchine i 1954 skabte sin uimodståelige udgave af balletten ”Nøddeknækkeren”, udtalte han, at den var til børn og til de voksne, der stadig har barnets hjerte: ”for i ethvert menneske er den bedste og vigtigste del den, der er forblevet fra barndommen”.

Handlingen følger Clara, en ung pige, der modtager en nøddeknækkerdukke som julegave. Da festen slutter, og natten falder på, bliver hun transporteret ind i en magisk verden fyldt med eventyrlige skabninger, herunder musekongen og sukkerfeen. Nøddeknækkeren dukker op som en ægte prins, og sammen tager de på en fantastisk rejse gennem Slaraffenland.

Højdepunktet i balletten er uden tvivl den berømte “Landet fuldt af Slik” scene, hvor Clara og Nøddeknækkeren møder en række farverige karakterer, der repræsenterer forskellige former for slik og desserter. Slikket danser for dem, og sukkerfeen præsenterer en vidunderlig ballet, der er en hyldest til alt, hvad der er sødt.

“Nøddeknækkeren” er med en kort pause en to timer lang fejring af fantasi, eventyr og julens magi. Det er en forestilling, der appellerer til publikummets barnlige nysgerrighed og glæde, samtidig med at den byder på imponerende koreografi og en enestående musikalsk score af Tchaikovsky.

Grand Kyiv Ballet ønsker at støtte renoveringen af Ukrainsk Ballet Academy i Kyiv og renovere balletskolens soveafdeling, og derfor tilfalder overskuddet fra forestillingen disse to formål. 

Ved at købe billet til denne forestilling giver du dig selv, dine børn og børnebørn en fantastisk gave, men samtidig støtter du ukrainerne i de svære vilkår, der lige nu desværre er hverdag i Ukraine.

2 timer inkl. pause. 
Det her arrangement vil være interessant for børn fra 5 år og op.

Overnatning

Overnat i hjertet af Svendborg efter showet

Søg