26. februar 2025
Ronja Røverdatter
26. februar 2025
Ronja Røverdatter
Teatersalen
onsdag
den 26. februar 2025
Døre kl. 17.00
Showstart kl. 18.00

Entré ekskl. gebyr

Pris 180 kr

Info

Kørestols og ledsager plads skal købes hos BFST på 62 22 23 21
Garderobe 20kr

Koncertmenu

Nyd en lækker middag i husets restaurant inden showstart

Arrangør

Svendborg Teater Forening
Om Ronja Røverdatter
Ronja Røverdatter er Astrid Lindgrens vidunderlige klassiker om kærlighed, mod og venskab.
En uvejrsnat fødes to børn i to rivaliserende røverbander: Den viljestærke Ronja hos Mattisrøverne og den følsomme Birk hos Borkarøverne. Da Ronja kommer til verden, slår lynet ned, og en dyb kløft deler nu den mægtige røverborg, Mattis Borg. 
De hjemløse Borkarøvere er ikke længe om at flytte ind i den tomme del af borgen – til stor ærgrelse og irritation for Mattisrøverne. De to røverkonger, Mattis og Borka, er nemlig slet ikke gode venner. Ronja har svært ved at finde sig tilpas i røverlivet og søger derfor ud i skoven. Her lærer hun at begå sig blandt rumpenisser, skovhekse, grådværge og andre under- og overjordiske væsner. Det er også i skoven, at Ronja møder Birk; fjendesøn, nabo og med tiden Ronjas bedste ven. Sammen beslutter de sig for at vende ryggen til røverlivet og at standse fjendskabet mellem de voksne. Det bliver hverken nemt eller ufarligt! Sebastians sange til Ronja Røverdatter er for mange danskere ét med selve historien om Ronja. Tag for eksempel Anemonesangen, Ulvesangen ogDin skov, min skov.
Ronja Røverdatter med musik af Sebastian havde premiere på Det Danske Teater i 1991. På albummet Ronja Røverdatter (1991) blev sangene sunget af bl.a. Michael Bundesen, Eddie Skoller og Søs Fenger. Ronja Røverdatter er en vidunderlig klassiker. I generationer har teaterversionen henrykket store som små, og dens uomtvistelige kvaliteter gør, at den til glæde tages op igen og igen.

Folketeatret

DRAMATISERING OG INSTRUKTION: 
Kim Bjarke
SCENOGRAFI: 
Camilla Bjørnvad
OVERSÆTTELSE OG DRAMATURGI:
Ninette Mulvad
MEDVIRKENDE: 
Preben Kristensen, Arian Kashef, Jeanette Binderup-Schultz, Troels Malling m.fl

Overnatning

Overnat i hjertet af Svendborg efter showet

Søg